torsdag

The Town - Affleck gör film om sin hemstad

Ett gäng killar från det ruffiga området Charlestown i Boston försörjer sig på att råna banker och värdetransporter. Deras ledare, Doug (Affleck), inleder en relation med en kvinna som arbetade på en av de rånade bankerna. Med FBI hack i häl och en relation full av lögner försöker Doug en gång för alla få ordning på sitt liv.

Ben Affleck slog igenom i Gus van Sants film Will Hunting från 1997 där han tillsammans med bästisen Matt Damon skådespelade och vann en Oscar för bästa manus. Sedan dess har han hunnit med en hel del halvdassiga filmer och en rad kändisflickvänner. The Town blir den andra filmen som Affleck regisserar, hans första var kriminalaren Gone Baby Gone från 2007. Då precis som nu har hans hemstad Boston en av huvudrollerna.

The Town tycks ha hämtat mycket inspiration av filmer som The Departed och Heat. Precis som dessa filmer är detta en bankrånar-film med djup, och inte bara massa pangpang, biljakter och välplanerade stötar (även om filmen bjuder på detta också). Underhållande, men med en alldeles för stereotyp och töntig FBI-agent spelad av Mad Men-stjärnan Jon Hamm.

The Town
Kriminalare, USA, 2010
Regi: Ben Affleck
Medverkande: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar