fredag

Rule Britannia!



Vi har just slukat den brittiska serien Downton Abbey som gick på SVT under våren. Sju en-timmesavsnitt som utspelar sig på godset Downton Abbey tidigt 1910-tal. Där får vi följa de dagliga arbetet och intrigerna bland såväl tjänstefolk som godsägarfamiljen. På övervåningen kretsar mycket kring vem som ska ta över godset då det saknas en manlig arvinge. Det finns många likheter med miniserien av Stolthet och Fördom från 1995, vilket bara det måste ses som ett själ att se serien!

Inväntar med spänning nästa säsong, men som enligt ryktet tyvärr kan dröja!       

torsdag

Baseball - bäst på film!

I ärlighetens namn är baseball en ganska tråkig och krånglig sport att titta på live, men annat är det på film! Baseballfilmer tillhör en minst sagt populär genre i det stora baseballmeckat i väst, vilket även spritt sig till annars baseball-otokiga Sverige. Culture Club tipsar om tre riktiga barndomsfavoriter:




- Bull Durham (1988) - Kevin Costner spelar en åldrande baseballstjärna som flyttar till en småstad på den amerikanska landsbygden för att bli en spelande mentor åt stadens gryende stjärna, spelad av Tim Robbins. Någonstans däremellan blir det lite kärlekstrubbel med Susan Sarandon. 

- Tjejligan (1992) - Baseballfilmernas baseballfilm om världens första baseball-liga för kvinnor! Feel good så det förslår och en av "100 filmer du bör se".

- Rookie of the year (1993) - En pojke skadar armen och plötsligt har han en kastarm som ett proffs, något som en talangscout snart får nys om och värvar pojken till självaste Chicago Cubs.